Föreläsningar

Föreläsningar

Vill du veta mer om ridkonstens historia, eller varför inte gå ännu längre tillbaka och lära sig om hästens historia? Eller vill du lära dig mer om anatomi, biomekanik eller utrustning? I så fall är en djupdykning i teori bästa sättet. 

Jag ger föreläsningar på allt från 1 till 3 timmar (ibland mer!), som ett komplement till den vanliga ridundervisningen. Väl uppdaterad teori lägger grunden för en bra förståelse för ridningen och hela samvaron med hästarna. Teorierna ges vanligtvis via Powerpoint och är ett trevligt sätt att ta till sig fördjupande kunskap.

Föreläsningar kan ges till både stora och små sällskap, perfekt för ridskolor som vill djupdyka i ett eller flera ämnen, eller varför inte starta en studiecirkel i ditt stall med stallkompisarna?

I princip alla föreläsningar går att skräddarsy. Förslag på teman kan vara:

Hästens anatomi och biomekanik
– hur ska en häst röra sig under ryttare?
Hästens naturliga språk –
hur kommunicerar vi bäst med dem? (och vad säger forskningen?)
Ryttarens sits
– hur sitter man anatomiskt bäst på sin häst och hur utvecklar man sin känsla?
Hästen och ridkonstens historia
– när började vi människor använda hästen och till vad?
Utrustning
– hur och varför använder man bett eller bettlösa alternativ på bästa sätt? Vad finns det för olika typer av sadlar och till vad ska man ha dem?
Hästens gångarter
– hur kan vi förbättra dem?

För mer info och prisuppgifter kontakta mig på
anna-clara@artofriding.se

Workshops & demonstrationer

Ett annat sätt att tillgodogöra sig teori kan vara en workhop eller en demonstration där jag antingen kommer med häst till ditt stall och föreläser genom att visa tillsammans med häst, alternativt att ni kommer till mig och jag ger en workshop på den anläggning jag håller till på, Wiggeby Gård i Rosersberg. En demonstration i något ämne ni önskar inspireras eller fördjupa i är ett utmärkt sätt att få se vad man skall ta sikte på i sin utbildning och hur man ska bädda vägen framåt. Ett roligt och interaktivt sätt att tillgodogöra sig teori på. 

För mer info och prisuppgifter kontakta mig på
anna-clara@artofriding.se

Har du provat ridlektioner online?